Nový rok, nový výpis opcí.

Tak tu máme nový rok s pořadovým číslem 2014. Přeji všem mnoho zdaru a úspěchu. No a nám, kteří obchodujeme na burzách, přeji samozřejmě dobré oko na příležitosti. 😀

Nový rok jsem začal novým výpisem opcí. A to včera, tj. ve čtvrtek. Ostatně jsem už psal, že čtvrtky v uptrendovém období (a to rok 2013 byl bezesporu) jsou pro výpisy týdenních opcí často lepší volba, než čekat až na pátek.  Včerejší výpis na SPY, těsně pod hranicí 180. Včera byl pokles (špatná data z Číny), trošku se zvedla volatilita a trošku se zlepšila prémia za výpisy.

Takže jsem do trhu poslal příkazy na dvou úrovních, ale v trošku větším počtu. Vypsané opce jsou jištěné nakoupenými opcemi o 10 bodů níže – nejde tedy o naked put výpis, ale o opční put spread (k vypsané opci je nakoupená pojistná opce). Tím jsem omezil i margin na obchod, na jeden kontrakt je to 1.000 USD.

Pro zajímavost jsem vypsal jednu nekrytou opci na ještě nižším strike, jen tak pro informaci, kolik si broker blokne marginu při naked put výpisu ve SPY. V tu chvíli měl SPY hodnotu 183,14 a margin dělal 2.705 USD. No, kde jsou doby, kdy byl SPY na hodnotě 85 a margin byl 1.400 😀

Souhrnné prémium z obou vypsaných úrovní  bylo solidní. Teď jen čekat, jak se bude trh vyvíjet – a pokud by trh šel po mých výpisech, včas rolovat. Je to prostě řemeslo, pořád dokola totéž….

Graf SPY , včerejší pokles a dnešní hodnoty: