Další úspěšná expirace za námi. Jak na další výpis?

Další expirace opcí je za námi. A peníze jsou doma 🙂

   Tentokrát to vypadalo, že trhy už ukážou volatilní obchodování. V pondělí jsem tedy některé pozice roloval do dalšího týdne.  V úterý se trhy zase vrátil zpět, takže 90% otevřených pozic zůstalo až do expirace, bez úprav a bez rolování. To je situace, kterou mám při obchodování opcí velmi rád.

   V pátek opce expirovaly, prémium jsem získal celé. Jak vidíme z přiloženého screenu, přes sobotu byly pozice expirovaných opcí automaticky vynulovány. Šlo o výpisy SPY na strike 180 s pojistkou 170 a o výpisy SPY na strike 179 s pojistkou na 169.

   Žlutě je označeno místo na výpisu z mého živého účtu, kde byly před expirací počty otevřených pozic u obou  opčních spreadů:

   Ačkoliv rád vypisuji ve čtvrtek (důvody jsem popsal zde), tentokrát jsem kvůli nízké volatilitě čekal na pátek.  V pátek ale trhy otevřely opět růstem a po dvě třetiny seance oscilovaly v kladném teritoriu.

  Část pozic jsem tedy otevřel. Ale za velmi chabá prémia, která současný rostoucí trh bez volatility skoupě nabízí. Pak jsem zaklapl počítač. No a jak vidím dnes, trhy následně začaly klesat – místo, kdy jsem zavřel počítač, je označeno červeně. Škoda, vydržet o pár desítek minut, mohl jsem ještě vypsat.

(zdroj: finance.yahoo.com)

Prémium se zlepšilo, rostla totiž také volatilita (VIX). Opět jsem vyznačil červeně dobu, kdy jsem odešel od počítače:

(zdroj: finance.yahoo.com)

Takže uvidíme v pondělí. Pokud bude lepší prémium, vypíšu zbytek pozic za větší peníze. Když bude prémium chabé, počkám na korekci.

EDIT: 20.1.2014 17:02
Pondělí: Výpis se nekoná, burza dnes nejede (Martin Luther King Day)

—————–

Mohlo by vás zajímat – Manuál zdarma