„Jak se tohle dá naučit?“

Ok, častý dotaz 🙂

Když jste se poprvé učili řídit auto, učili jste se nejdříve brzdit a pak teprve jet. Stejně tak je to i s obchodováním opcí a s investováním.

Musíte se nejdříve naučit základům, abyste se mohli dostat ke stabilním ziskům.

Obchodování opcí může být složité. Investování taky může být složité. Ale když se k němu správně postavíte, může vám přinést stabilní výnos.

Není to o štěstí ani o náhodě.

Je důležité si uvědomit, že to není o nadání nebo o štěstí, ale pouze o trpělivosti. Zkuste si to představit jako řemeslo, které se člověk musí nejprve naučit od základů.
Pokud chcete být úspěšní v obchodování opcí a v investování, je důležité se nejprve naučit základům. Když porozumíte terminologii, strategiím a rizikům, máte vyhráno.

Jak na to?

1. Začněte s malými pozicemi, respektujte míru rizika.

2. Nikdy neinvestujte všechny své peníze do jednoho obchodu.

3. Využijte nástroje pro analýzu trhu.

4. Užívejte si proces učení a vývoje svých dovedností, jako byste cvičili ve fitku.

5. Nevzdávejte se při prvních neúspěších. Stejně jako v jakémkoliv řemesle, i v opčním obchodování si musíte zasložit své „místo na slunci“.

🙂 Přátelé, start bývá nejtěžší, pak už je to „jenom rutina“.

Nahlédnutí do praxe? Sledujte mne na facebooku
zde: https://www.facebook.com/martinkopacekinvestor/

Před začátkem týdne jsem na FB hodil několik pohledů do otevřených účtů

1) Velký účet, malé opční pozice. Jak jsem říkal na vysíláních a psal v příspěvcích zde na FB, nemám rád kombinaci „nízká volatilita, slabý VIX, malá prémia, trh na rezistu. To vše nyní probíhá, takže proto pouze malé pozice.

Všimněte si, respektive porovnejte s předchozími příspěvky, jak se opční pozice postupně „vynořují“ ze ztráty.

Stačí si počkat a mít solidní systém zpracování výstupu.

Všimněte si i otevřeného profitu – tady se také situace mění, u investičních pozic počkáme a vypisujeme třeba covered call. POZOR: Opakuji, že u investičních pozic… ne že ztrátový obchod někdo „přejmenuje“ na investici 🙂 to nefunguje!

2) „Technická analýza nefunguje“. „Indikátory nefungují“ Ok, tak se podívejme do grafu, znovu doporučuji si porovnat s tím, co jsem tu ukazoval dlouhodobě, aby zas nějakou duňku nenapadlo plácat játra „to si namaluju taky“ 🙂 TA samozřejmě funguje, a funguje výborně, akorát si člověk musí ujasnit, co graf říká, proč se tvoří high a low, a jaké jsou objemy obchodů na konkrétních strike:

3) Pohled do IB na malý účet. Aktuální otevřený zisk mne nezajímá, živí mne výpisy opcí a ždímání prémií. Takže bych byl rád za to, co jsem popsal v bodu 1) abychom mohli přidat další pozice:

4) Implikovaná volatilita na SPY. Jak vidíme k bodu 1 a 3, je fakt nízko. Čekáme, rybaříme:

5) SPY pozice na malém účtu. Koresponduje to s bodem 1)

6) Pohled na malý účet, net likvidita a v pozicích „otloukánek“ MPW. Josef Duňka, tady máš otevřenou ztrátu, cos po ní toužil 🙂 MPW je můj otloukánek, kde ztrátu doháním výpisy call opcí. Běh na dlouhou trať, ale MPW je součást testované strategie na REIT společnosti, takže prosím mne nekamenujte za zdánlivý rozpor s bodem 1) :

Podobných náhledů s popisy přidávám na mém FB poměrně hodně. Jak se tedy naučit obchodovat opce a investovat? Přidej si můj FB do sledování, a občas dej lajk – FB pochopí, že ti má moje příspěvky ukazovat.
A když přidáš komentář, budeš mít od facebooku a ode mne vždy „z první ruky“ 🙂