Leden 2023: V Čechách vítr a kosa

Je fakt, že leden je spíš pracovní než relax: Po rozjetí komoditního kurzu (Vašku enjoy, máš zase na půl roku o zábavu postaráno) pokračujeme s prací na privátním fondu. Koukám smutně na zazimovaný bazén, venku vítr a kosa, prostě leden brrr..

Chce to zase vyrazit ven

Když vidím, jak kolega David užívá pohodu v Maroku, je to motivace vyrazit ještě na jih. Třeba ta marocká kafírna, to mne bere za myokard:


Jsme 14 dnů doma z Tenerife, ale vyrazíme na Dubaj.
Volám Davidovi, jestli by letěl taky (přece jen rád „přibalím“ vždy tlumočníka) a světe div se, on měl Dubaj buknutou. Důvod? Traderské setkání (Austrálie, Asie a US se scházejí v Dubaji, privátní setkání).
OK, takže rozhodnuto, bude to Dubaj. Bobo a Žužu zase vyrazí na cesty …. naposledy jsme s Davidem byli tuším loni na Faru v Portugalsku.

Fond – testujeme.

Jde o vytvoření portfolia strategií, ideálně automatizovaných. Docela zajímavé věci dovalili kolegové, opční strategie chtějí ještě trošku dopilovat, a věříme že to půjde dobře.

Další strategie vypadají na systematický přístup dle Carvera, což v CZ praktikuje taky celkem dost lidí.
A na testy se chystám u strategií, které mi ukazoval Vašek na Tenerife – to ale půjde na řadu asi jako poslední, protože zde je poměrně diskréční přístup.