CAPE a Boromir

ne, sorry, klasický „klibajt“ 😀

Jako správní prďolové staršího věku jsme tady s pardálem Davidem vyrazili na hrad. Jo, jestli je tak, jak ho pamatujeme z mládí, kdy ho stavěli (podle plánů obyvatelů Kolovče, Chodové vědí).

„A woe je tu Boromir!“

zahlásil David, když viděl tu beštyju, co hlídá vstup.
Je ftipný dát před hrad plechovýho maníka,, bez popisu, takže si jako správné cudzé pako lámeš hlavu, co by to mohlo být za týpka. No nic, na první dobrou je to teda Boromir (tož se v tém bordelu zvaném „galerie“ vyznejte, ale myslím, že Boromira dá každý na první dobrou)

„Ty woe, to nechceš“

jo, tak na první dobrou jsme nedali co to jako ten chlapík dělá. Teda dali, ale špatně. On si … otevírá flašku. Parádní umění, věřím že byl záměrem umělcovým test, co „podvědomí“ napoví jako první volbu.
Uff

Chlápek si otevírá flašku. Doslova, fakt.

Napoví víc fotka z anfasu:

Flaška. Víno. Jesti vidíte něco jiného, problém je holt v podvědomí 🙂

CAPE, Schillerová a Shiller

No a než jsme se dnes zlískali (mojito sladký, ale kurnik rumíkem nešetří!), hodil jsem k sobě na investorské FB taky CAPE.
Shiller myslím vymyslel dobrou věc, čili PE očištěný o inflaci, postavený na základě 10 let průměru, a ještě zohledněný vůči ekonomickým cyklům.

Mme Schillerová, ministryně dluhu, fotograrického umění, photoshopu a pávů, samozřjmě je jiné kafééé. Nechcu být sexista, ale Shillerovi nesahá po … kotníky, OK.

tož tady : https://www.facebook.com/martinkopacekinvestor

No jo, jedeme mojito party. Ale fakt je, že totálně se ploužící personál, který působí jak reklama na stávku, je složitý donutit k doplňování hladinky… no ale hledejme tu lepší část: aspoň nebudem takoví notáři, OK boomer 😀