Španělsko: Trading u moře a nad mořem

Vstávám po 8:30, jak v Čechách tak i v zahraničí. Na Španělsku je kromě krátké doletové vzdálenosti fajn i to, že se nemění časové pásmo. Když lítáme do Emirátů, mně osobně půl týdne dost drtí změna času … to ve Španělsku chválabohu není.

Dopoledne se chodíme projít na pláž, teplota je kolem 22 stupňů. Nohy v moři, tlacháme o všem možném, čistíme plíce a hlavu …. člověk má dobrý pocit, že dělá i něco málo pro zdraví.

Může jít o obrázek Martin Kopáček Opce and Vaclav Pech , people standing a body of water

Chodíme a povídáme si, o všem možném. Nejen tradingem živ je člověk … a až máme pocit, že jsme už „nachodili dost“, přejdeme přes pláž do oblíbené kavárny.
Španělské kafe, cortado, má jednu zvláštnost: Ač se o to snažím poctivě 5 roků kdekoliv ve Španělsku, vždy je chutné. Prostě když si dáte cortado kdekoliv ve Španělsku, od luxusního W hotelu v Barceloně až po místní kavárničku, vždy je skvělé … Nevím, jak to dělají, ale zatím se mi nepovedlo najít „špatné“ cortado.

Může jít o obrázek Martin Kopáček Opce, Vaclav Pech and Roman Horký a people sitting
4 cortada na 3 lidi. Ano, piju dvojité kafe 🙂 Servírka už nás zná a tak mi nosí dvojité automaticky

Trading není hektický styl života. Naopak, je to poklidné přemýšlení, zvažování. Zdánlivě všední tlachání u moře, nad mořem v kavárně, kde člověk s přáteli tradery tříbí myšlenky a vnímá styl uvažování a tradingu kolegů.
Myslím, že klidné „maňana“ Španělsko je pro tento styl života velmi dobrá volba.