Jak se cestuje a podniká v „době covidové“

Kde je vůle, je i cesta.

Letos 4 nové projekty – postavili jsme dvě firmy pro projekty v oblasti numizmatiky a starožitností (jo, jsem na to „ulítlej“)

ve fondu přistála třeba tato krasavice, kolečková lovecká puška z roku 1650

Pokračuje projekt s veterány – tady nás covid trošku přibrzdil v rozletu.

A samozřejmě trading: Nejlepší rok vůbec! V lednu jsem hlásil, že jdeme na 1 milion, jsme prakticky na 2 milionech.


A co to cestování?

Tyhle řádky píšu v Emirátech. Stručně, jsme asi nejotestovanější lidi …. covid test před odletem (mimochodem moc milé dívčiny v testovacím centru na letišti).

V letadle (Emirates) nafasujete „covid-kit“ 😀 Roušky, dezinfekce, rukavice. OK, pobavilo. Do letadla nastupujeme samozřejmě s vlastními rouškami, my s Lenkou tradičně rovnou s FFP3 respirátory (je to stejně otravné, ale aspoň to líp chrání)

Další test v Dubaji na letišti, v pohodě taxík do hotelu.
Druhý den SMS, že test „negative“, a zdravíme už od bazénu z hotelu:

„Kurva to je doba, ten covid“

Když si umí člověk vzít ze života to dobré, tak je život fajn. Když prožijete chemoterapii s nejistým výsledkem (Lenka), tak vám nějaké nošení roušek a testy přijdou jak brnkačka.

Když prožijete roky v naprosté chudobě, tak si vážíte svobody makat na svých projektech. Sklenice přátelé je pro optimistu poloplná, pesimista vidí stejnou sklenici poloprázdnou ….

Makáme na době „po-covidové“

Ono to zase přejde, jako skončila španělská chřipka. Prostě i ten covid skončí. Lidi, kteří ztrácejí čas debatami o tom co „vláda, Brusel, Gates, Putin“, zbytečně míjejí šanci zlepšit vlastní život.

Doba je tak fajn, jak si ji člověk udělá. A protože mám rád vize a rád myslím do budoucna, makáme na budoucnosti. Jedeme projekty, jedeme rychlodráhu, žijeme s lidmi stejně smýšlejícími.