Gaussova křivka: 2 projekty, které budu sledovat

Dnes to bude o podnikání, protože burzovní obchody už jedou „samospádem„. (Malé info: za první kvartál +420.000 kaček, takže prima samospád).

Kde je budoucnost?

Budoucnost je podle mne v samostatnosti. Až přijde krize (a ona přijde, jako že po slunci přijde noc), budou zase lidi brečet a postávat na pracáku, jako tomu bylo za minulé krize:

Výsledek obrázku pro fronta na práci
zdroj: https://plzensky.denik.cz/podnikani/fronta-na-uradu-prace-se-tahla-az-ven20100104.html

Samostatní lidé budou králové. Budou mít svoje byznysy, budou mít vydělané peníze. Vlastní firmu v době krize prostě utlumí (ano, to je to propouštění, které pošle jejich lidi na pracák) a budou třeba nakupovat „stovku za desetikorunu“ (kdo víte o tradingu, chápete)

Dal jsem příležitost k samostatnosti

Vlastní podnik, projekt, fabriku, obchod je třeba rozjet. Nevznikne sama od sebe. Podnikání se nikde na školách neučí (neberu švindlkurzy typu „střední podnikatelská“, to je lepší sekretářka).
Já se učil dělat podniky a tvořit byznysy praxí. Bylo to nejdražší, protože jsem šel metodou pokus/omyl. Nabral jsem ale cestou tunu zkušeností, takže poslední podnik jsem prodal za milionové odstupné 🙂

Zkušenosti jsem dal do svého kurzu, kterým prošli ti, kteří chápou význam zkratky a učení se od praktika (všimněte si, kolik lidí dnes dělá různé kurzy a mentoringy bez sebemenší praxe… brrr).

Když skončila příprava (lekce kurzu), postoupili jsme k budování projektů a k mentoringu. Spočívá to v tom, že absolventi si připraví vlastní byznys/podnik a já jim ten projekt posoudím.

Dva projekty vedou

Velká část lidí samozřejmě naplnila pravidlo „gaussovy křivky„:

Soubor:Gaussova křivka.jpg
zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gaussova_k%C5%99ivka.jpg

Vpravo: Malá část špičkových
Střed : Hodně průměru,
Vlevo: Malá část „mimo“.

Ti „mimo“ nevytvořili nic.
Prostě flákali kurz, nenaučili se, nedělali domácí úkoly.

Milánkové, vaše fabrika a miliony bez vaší snahy prostě nevznikne 🙂

Průměr dodal průměrné projekty, které jsme ale společně posunuli výš. Budou z nich solidní fírmy, které budou prosperovat. Líbí se mi to.

Dva projekty jsou špičkové. Ty budu hodně sledovat, byť rozsah mentoringu dávám všem projektům naprosto stejný 🙂 Ani autoři těch projektů nevědí, že jsem nad jejich projekty „zamlaskal“ – to aby nezpychli a makali dál.

Mám radost

Krásně to funguje: Makáči mají svět otevřený a uspějí. Líní a lemplové si ani neotevřou lekce, ani si neudělají domácí úkoly … takže si samozřejmě ani nevybudují svůj podnik 🙂
Každý svého štěstí strůjcem….

Je pro mne obrovská satisfakce když vidím, že můj kurz funguje a že účastníkům (kteří makají) vynese velké peníze = vytvoří si vlastní podniky a byznysy.

Až přijde krize, budou „v pohodě“ a rozhodně nebudou podupávat ve frontě na pracáku a dělat pro jiné za pár drobných.

Berte život jako nekonečný zdroj možností.

Martin