2019: Sáhni si na koule a chovej se jak chlap

Trošku nám chybí koule.

„To je riziko“
„Já nevím, co když to nepůjde“
„Já jsem slyšel, že …“

Život je dar. Obrovský. Každý z nás je vítěz neskutečných náhod : v momentu početí kolem lítalo pár miliard potenciálních bráchů nebo sester 🙂 Velebnosti hnus, ale je to tak – každý z nás je vítěz toho obrovského pelotonu.

Máme příležitost tady na světě, které nemají miliony lidí kolem. Favelas v Brazílii, kluci na Fidži, otrhaná děcka mimo rezorty v Dominikáně … já to přátelé viděl. Ti mají blbě rozdané karty. Můžou remcat a kvílet.

Proč do prdele remcá Čech?

Máme tak parádní startovačku, jakou nemá většina této planety. Jsme vítězi nejen v pelotonu života, ale i v geografickém umístění. Klidný a bohatý region, civilizace, 21 století se vším všudy.

Máme výborný start i historicky: Není tu válka, není tu mor, není tu feudál. Žijeme v bohatém světě, máme léky, vodu, elektřinu.

Proč se do prdele tolik lidí chová jak připosrané myši? Místo odvahy posranost z jakéhokoliv vykročení z komfortní zóny. Místo touhy něco dokázat lpění na tzv. jistotách – na druhé straně brekot jak málo vydělávají, jak mají málo času ….  Místo využití příležitostí vymýšlení 3,14ovin, co proč nepůjde a kde je riziko?

Premiéra bez reprízy

Většina lidí žije tak, jako by čekali na něco … nevím na co. Prostě jako by jednou mělo příjít něco, co jejich život změní. Možná proto někteří lidé tak rádi řeší politiku, spiknutí atd? Nic na tom nezmění, ale vyhýbají se tím zodpovědnosti za svůj vlastní život.

                Život je premiéra, nebude mít reprízu.

Riskujte, budujte, tvořte. Když to nevyjde, tak znovu. Když nic nebudete dělat, tak marníte ty obrovské dary, co máte. A hlavně nevymýšlejte, proč zrovna vy „nemůžete, protože …“! Je to kravina, může každý kdo má dvě ruce, nohy, hlavu a vychodil základku.

Kdo má koule, nehraje jak připosranec. Takzvaně na „jistotu s „garancemi“. Kdo má koule, prožívá život jako obrovské dobrodružství. Buduje, zkouší, trénuje. A třeba dostane po hubě, padne na xicht. Vstane, a jde znovu.

Máš koule? Tak je v roce 2019 použij 🙂 PF 2019

V roce 2019 se možná bude zase přerozdělovat majetek. Já u toho budu, a kdo má koule, bude u toho taky.

Martin