Kdy začít? Když má pokladní 28.000

V roce 2009 začala globální krize, burza fičela k zemi. Nezaměstnanost jak hrom. Nic moc doba na začátek nového podnikání. Přesto jsme v té době rozjeli náš nejlepší byznys s mezinárodním přesahem. V roce 2009 jsme s kolegy burzovními obchodníky založili SILVERUM, firmu na dovoz drahých kovů.

Firmu jsem prodal, co bych zakládal dnes?

Na konci minulého roku jsem si uvědomil, že vše, co jsem mohl v oblasti drahých kovů „pobrat“, už jsem prozkoumal. Firmě jsem nic nového nepřinášel, takže nastal čas na změnu. S partnerkou jsme kolegům prodali podíly  za fajn peníze.
Co bych dnes zakládal? Budu se opakovat: to, co aktuálně dělám. Burzovní obchodování. Je nejlepší doba, jaká kdy byla: Pokladní bere 28.000 Kč, firmy se boxují o lidi. Začít podnikání je optimální – všude jsou obrovské příležitosti.

Proč jsem si ponechal Finakademii?

Vidím tu největší potenciál – obchodování na burze nemá hranic. Malý kapitál stačí, není nutné kupovat zboží, budovat zákaznickou síť, řešit dodavatele. Nejférovější podnikání: žádné povolení, EET, certifikáty. Naprosto demokratický byznys, bez protekce, razítek, bez úřední buzerace.
Proto jsem si ponechal Finakademii. Burza a trading je potenciál. Malé eshopy časem pohltí obři. Spousta profesí skončí, mimochodem i tak pokladní za 28.000, až ji nahradí robot (Tesco a Alza už na tom pracují). Taková je realita

Start, jaký nemá (skoro) nikdo

Tady v Riu si uvědomíte, jak fajn máme start. Klid, relativní stabilita. Nežijeme chudě, peníze si může vydělat každý. Kdo neodstartuje svoje podnikání, ten nemůže nic svádět na druhé – příležitostí jsou tuny a tuny.
Brazilci tohle nemají. Kousek za hotelem (Blue Premium, kvalitka), je chudší čtvrť. Ne favelas, ty jsou daleko… ale přesto vidíte, že tihle lidé to nemají jednoduché.
Česká prodavačka, český skladník, český řidič kamionu … ti všichni jsou proti místním boháči. Víte, kolik je tu průměrná mzda? V přepočtu 11.000 kaček, a ceny jsou tu VYŠŠÍ než v CZ. A není to tím, že jsem v turistické oblasti. Místní to „dávají tak tak“.
Takže místo té zbytečné skepse si uvědomme: 
1) Je nejlepší doba, konjunktura
2) Ale přijde zase recese a nezaměstnanost
3) Mnoho oborů zanikne už díky robotizaci
4) Máme takové možnosti, jaké nemá většina světa

Loni jsem startoval 2.500 lidí, kterým jsem ukázal zadarmo, co a jak dělám.
Letos rosteme už na 7.500 a to je teda pecka 🙂
Startujeme 26.3. , link je zde.

Kdo váhá, ten zbytečně ztrácí život. Takový super start, jaký je nyní, možná za pár měsíců nebude 🙂