Dotazy na brokera. Kde založit účet s nejmenšími poplatky?

Ok, tenhle dotaz řešíme každý týden nejméně 5x : Jak najít spolehlivého brokera pro obchodování na burze? Který broker má nejnižší poplatky? Který broker je pro obchodování na burze ověřený? Jaké jsou zkušenosti a srovnání brokerů? Atd atd.

Takže tady dám návod:

Požadavky:
– spolehlivost
– nízké komise
– ověřené fungování

Řešení 1: Interactive Brokers.
Nejnižší komise, rychlý a spolehlivý. Nevýhody: minimálně 10.000$ pro založené účtu, angličtina, bez asistence. Prostě „poraď si sám“, spolehlivý nízkonákladový broker. Platíte jen to, co používáte. Sám u nich mám účet od roku 2005

Řešení 2: IQ-trade
Je to white-label pro Interactive Brokers. Stejné poplatky jako u IB. Možnost založení účtu i pro méně jak 10.000$ (běžně se dá domluvit 5.000$, občas umím usmlouvat i na 3.000$). Stejná platforma, stejné plnění, česká podpora.
Mám zde účet také.
Máme s nimi i tuto dohodu: Když se při zakládání odkážete na mne nebo na finakademii, jednak se vám podaří domluvit i menší částku pro založení, a za druhé vám IQ nastaví počítadlo na cashback. Čili dokonce dostanete zpět 3.800 Kč na váš účet – zde je podrobný návod.

Řešení 3: Lynx
White-label pro Interactive Brokers, jenže poplatky 4$ (!) za opci. Ano, máte pravdu, dál nemá cenu pokračovat … 🙂 Zde jsem účet ani nezaložil, protože platit 400% poplatku mi nějak nedává smysl.

Ať se daří!

Martin

PS: Kdyby byl problém s něčím u IQ trade, tak mi napište na martin.kopacek@finakademie.cz Máme dobré vztahy s Peterem Večeřou z IQ, takže se leccos podařilo „prošťouchnot“ i tam, kde to předtím nešlo 🙂