Docela rušný týden v opční praxi

Rally na trzích pokračuje. Doping jak hrom 🙂

páteční závěr trhů, zdroj: stockcharts.com
Jak vidíme, i když se přes den trhy pokoušejí jít dolů, býci to na konci dne prostě skoupí a je vymalováno.
Takže, jak to vidíte všichni v přímém přenosu v opcích : když jde trh rychle down nebo up (aktuální situace), je třeba v klidu chránit kapitál. Pro každého tradera je třeba být v klidu, jít s trhem.

Začátčníci mají tendenci sázet do trhu obchody a prát se s trhem. Je to zbytečné, protože trh přetlačit asi nikdo z nás neumí.

Fundament je pán

Jak víte, sleduju fundamenty a podle fundamentů se rozhoduji, co budu v trhu obchodovat. Co myslíte, obchoduju nyní mechanické opční strategie? 🙂
Samozřejmě že nikoliv – při takto silném fundamentu by se dostávaly Iron Condory zbytečně do problému. Ano, lze to ustát, ovšem za cenu „vytrpění“ řady ztrát. Neberu…

Prémia za kreditní strategie

Prémia za Iron Condory ve SPY nebo za spready v TNA (IWM) jsou malá. Jak víte, tohle nám spolehlivě napoví „strýček VIX“ : když je vysoko, jsou vysoko i prémia. Nízký VIX znamená nízká prémiea. No, obrázek za tisíc slov :
VIX : zdroj stockcharts.com

ITM call spready

Ptali jste se na ITM call spready, které jsou debetní opční strategií těžící z pohybu podkladu. OK, to je dobrá myšlenka. Když si to dobře načasujete, můžete se svézt s breakem trhu … hrajte na průraz a včas likvidujte, když trh nejede dost rychle. Nezapomínejte, že v debetních opčních strategiích pracuje čas proti nám.

Jak se učit? Praxí 

Z každé situace v trhu se dá vytěžit něco přínosného. Někdy peníze, jindy nové praktické postupy. Aktuální trhy nám sice nedávají moc příležitostí k zisku v kreditních opčních strategiích, ale zase dávají výborný trénink. 
Trénink v trpělivosti (viz výše, mechanické strategie mají nyní prázdniny).
Trénink v „bojových znalostech„, jak trhu včas ustoupit, jak posouvat ohrožené pozice do bezpečí, kdy hodit ručník do ringu a vykašlat se na obchod, který jde proti nám….
To, jak se pracuje v obtížném trhu, jste viděli celý týden v Edukativních opčních tipech. Článek se shrnutím některých momentů, které jsme viděli v přímém přenosu, jsem publikoval zde.
Ať se daří!
Martin 
Jak obchoduji opce? Velmi jednoduše :)  Manuál zdarma si stáhněte zde:


Martin Kopáček manuál zdarma


Chcete umět naše postupy, chcete znát kompletní know-how? 
Vstupte našeho Online kurzu a budete to umět také: