Když se chce, tak to jde. Trading setkání to potvrdilo

Většina z nás při startu podnikání dostala tuny rad typu „to nemůže fungovat, proděláš na tom“.

Asi to znáte. Hlavně rady od lidí, kteří nepodnikali anebo jim to moc nešlo.
V tradingu je to podobné. „Kdyby to bylo tak jednoduché, tak to dělá každý“, to je asi nejčastější reakce okolí. OK, necháme je při tom. Někdo do fabriky chodit musí a kdyby opravdu všichni obchodovali na burze, tak by systém nemohl fungovat.
V pátek jsme byli s pár kolegy v Plzni na setkání burzovních obchodníků. Převahu měli komoditní a spreadoví obchodníci, ovšem i o opcích jsem si popovídali. 
Dorazil Vašek Pech, který vede komoditní kurz. 
Ve Slovanu jsme měli klid, v patře v salonku bylo ticho. Arménština tam ale nezněla…
A debata jela jako když karty hrajou 🙂  Pivo holt sbližuje. Témat k probrání bylo hodně. 
Zajímavé bylo sledovat, jak kolegové procházejí vývojem. Všichni poznali reakce okolí „to nebude fungovat, proděláš kalhoty“. Hodně toho nastudovali, mnozí prošli více kurzy. A spojují to nejlepší z jednotlivých kurzů do vlastních obchodních přístupů a systémů.
Všiml jsem si, že důležitá je výdrž a především praxe. Kdo jede live, ten má zkušenosti a má o čem povídat. S Vaškem jsme se (tradičně) shodli na tom, že jsme v místnosti asi nejlínější. I to faux-paux proti zažitým konvencím, že ani jeden už nevedeme obchodní deník….
Důležitá je totiž bilance obchodního účtu 🙂
Jestli k tomu máte parádní excelové tabulky a tuny poznámek, to účetního na konci roku nezajímá. Obchodní deníky pomáhají do určité doby – když si trading zautomatizujete, tak už popravdě nemáte o čem psát….
Vám, co jste na akci byli, díky moc. A především organizátorovi, který vybral klidné a pohodové místo
Takže přátelé: Kdo vytrvá, ten to dá 🙂 Bylo prima popovídat si s kolegy a poznat, co a jak obchodují. 
PS: V neděli má webinář kolega Zdeněk Zaňka. Zisk 40% během roku na automatických obchodních systémech …. a má to každý, kdo šel se Zdendou do akce. No a v neděli budete mít znovu šanci 🙂