Buď jsi IN, nebo jsi OUT

Opční obchody tu probírám pořád 🙂
Tak dnes jen takové krátké zamyšlení.

Čas plyne, občas docela rychle. V tradingu je čas nejcennější aktivum. Kdo včas začne, má výsledky.

Hodně lidí mrhá život na zdlouhavé teoretizování. Myslíte, že se Baťa naučil šít boty a zvládat velkovýrobu tím, že teoretizoval o šití bot nebo o manažerských praktikách? Kdepak, Baťa si uvědomoval cenu času. Takže šel do praxe, poučil se rychle z nezdarů a pak už chrlil boty jako …. prostě „jako Baťa cvičky“ 🙂

Neteoretizujte. Naučte se postup a zkuste ho v praxi. Naučíte se zvládat psychiku (to je občas pěkná mrška), naučíte se zadávat příkazy bez rozklepaných rukou. Naučíte se netlačit graf očima, neskákat metr devadesát při zisku a nevěšet se při ztrátě. Naučíte se prostě řemeslo.

Před rokem jsem poprvé otevíral Opční kurz. Ti, kdo neotáleli, se řemeslo naučili. Cenu kurzu mají dávno zpátky. Jedou dopředu, jsou ve hře. První obchody, první zisky, první ztráty. Zlepšují se. Vidím to pořád na feedbacku. Kdo neotálel, ten prostě jede. Kdo zaváhal … tomu utíká čas.

Příští týden po roce otevřeme s Honzou Dvořákem znovu  „komplet“ akciový kurz. Kdo loni „zabral“, má vyděláno.
Tady opět moc neváhejte, protože býčí trh jede už osmým rokem. Až přijde korekce, budou ti hbití už umět nakupovat za hubičku ty nejlepší firmy. Budou opět u toho, když se budou dělit obrovské majetky, jako tomu bylo při pádu trhu v roce 2008.

Kdo měl praxi, ten se napakoval. Teoretici tlachali o propadu trhů, ruce se jim klepaly. Praktici se váleli smíchy a skupovali za hubičku tip-top firmy. Peníze ležely na zemi, stačilo se shýbnout. Kdo nakoupil, ten si nahrabal – třeba legendární Warren Buffett.

Stroj na peníze existuje. Má ale jednu velkou chybu: funguje jen těm, kdo ho používají 🙂 Chcete umět shrábnout balík peněz, až přijde další krach trhu? Ok, tak se naučte řemeslo od Honzy Dvořáka. Na webináři v neděli 2.10 o tom bude řeč. Dál je to na vás. Je to váš život, váš čas. Buď umíte příležitost chytit za pačesy, nebo holt smolík pacholík, a pá pá….
Buď jste IN, nebo jste OUT.

Ať se daří!

Martin