Trhy vzhůru, VIX dolů. A peníze na cestě

Trhy nám nabraly severní směr. Ok, jsme na maximech. Brexit jak se dalo čekat, zase takový armageddon prostě není. Železný Dědek měl pravdu:

Nevadí,put opce na TNA shořely jak papír. A co víc, nabral jsem si při panice po brexitu long pár pozic TNA, což už asi víte. No a jak tak koukám, jsem ze všech long TNA venku s celkem milým ziskem 🙂

Volatilita je dole. VIX je dole. Slunce vychází a zapadá, země se točí. Brexit je realitou a nic dramatického se nekoná… Trhy vhůru, na maximech. Důvody pro long, důvody pro short.
Klasika 🙂

Švéd píše svoje důvody pro long (i proti longu) v Čtení trhu v Edukativních opčních tipech. Taky píše dobře o důležitosti moneymanagementu. Je bohužel pravda, že nováčci jsou zpravidla moc chamtiví a místo rozumné alokace (u mne max 50% kapitálu, Švéd je ještě větší konzerva) ládují pod kotel kýble pozic….. No a pak, když trh škobrtne, mají hlavu v pejru.

Psal jsem o tom dnes na finakademii, tak bych se jen zbytečně opakoval.

Začne zase výsledková sezóna a to si asi půjdu pro pár penízků. A pokud bude rámec nastaven jako tomu bylo u CSCO, tak si možná půjdu i pro peníze ve stylu Grizzlyho (máte to na fóru).

Tady je rekapitulace CSCO, jak jsem to řešil v TOS:

No a výstup je tady, live z mojí platformy IB:

1) vstup, vidíte vstupní cenu CSCO (shortoval jsem akcie) a nákupní cenu ochranné call opce:

2) tady je situace po zavření obchodu, opět můj živý účet IB:

Takže týden to byl zajímavý a výživný. Také od Švéda nám všem létaly Edukativní opční tipy, já jsem zobchodoval jako vždy všechny 🙂 Prostě mám rád, když za mne někdo dělá rozbory trhu od A do Z…..   a já z toho těžím to nejlepší.

Věřím, že i vám přistálo v kapse pěkných pár stovek $$$  🙂

Ať se daří!

Martin

PS: Jak obchoduji opce? Velmi jednoduše :)  Manuál zdarma si stáhněte zde:




Martin Kopáček manuál zdarma



Chcete umět naše postupy, chcete znát kompletní know-how? 
Vstupte našeho Online kurzu a budete to umět také: