Strangle na IWM, Švédoviny: RUT a SPX

Opce, to je „naše kafe“.
Nepoužíváme jednu „zázračnou“ strategii, ale používáme celou paletu strategií.
Tak se na ten náš šálek kávy podrobněji podíváme 🙂

Jak vědí všichni, kdo už jsou nějaký ten pátek na burze: Je třeba obchodovat příležitosti. Nikdy nebojujte s trhem – buď tam možnosti jsou, nebo nejsou.
Od toho máme přece portfolio, abychom si něco dokázali najít, ne?

Takže co děláme a jak na to jdeme:

1) Otevírali jsme opět naši pravidelnou opční strategii strangle na IWM.  To je taková nenáročná věc, která má fajn výsledky. První den v měsíci, kdy je otevřená burza, jdeme „do plných“.

2) Vertikální put spready v SPY a v SPX. To je velmi jednoduchá strategie, kterou umí v tuzemsku snad každý. Nikdy na tom ale nestavte celý trading (to dělají jen „hurvínci“, kteří pak řeší deprese a podobné pitomosti). Je to jen jedna ze strategií, kterou používáme 🙂 Mám napráskány vertiály v SPY a v SPX

3) Rolovali jsme vertikály v SPX – tady jedu natvrdo podle Edukativních opčních tipů, které dělá kolega „Švéd„. To neberte v žádném případě jako investiční doporučení. Prostě podle jeho vstupů vstupuju a vystupuju i já (a jak vím, i další). „Švéd“ je profík, ale chce zůstat v anonymitě. BTW jsou velmi zajímavé jeho tipy i proto, že jde o vzdělávání praxí 🙂

4) Od Švéda mám taky opční pozice v RUTu, který já jinak sám neobchoduju. Stejně jako SPX má RUT pro mne brutální bid-ask rozpětí. Takže jdu podle Švéda.

5) Podle COTu jsme sjeli opčně s pár kolegy kreditní call spready v GLD, čili na zlato. A k tomu pár debetních put spreadů, protože šly parádně „do peněz“. Tady díky Pavlovi Hálovi (který ukazoval systém na finakademie.cz a taky jsem o tom psal tady na blogu – máte to v Členské sekci v kurzu) a také díky Vaškovi Pechovi (s ním jsem dělal sérii rozhovodů o jeho způsobu používání COTu).

A mimo opce:

Na zlatě jsme sjeli s Vaškem pěkný short, 3.000$ na 1 pozici je doma.
To je ukázka toho, jak se vyplatí mít portfolio.
Hurvínci se kasají s pár dolary na jednu pozici (a to doslova, he he he), my jdeme pro stovky nebo tisíce dolarů na jednu pozici.
No, myslím že si to dovedete posoudit sami, že 🙂

Dál upozorňuju na pokračování edukace o stavbě portfolia.
Hele, vypadá to učeně, ale není to nic složitého: co jsme si povídali o komoditách a o COT s Vaškem, dotáhne Elena Lindišová teď v rámci komoditních spreadů … prostě to sledujte a budete mít tyhle portfolia taky.
Elena Lindišová válí a má svoji „silnou zbraň“.

Synergie, přátelé 🙂
Prostě je fajn být obklopen partou traderů, kde každý dělá něco jiného.
Už na to přišli mnozí – portfolio vede.
Budeme v tom samozřejmě pokračovat a tak buďte u toho.

PS: Makáme na rozšíření opčního kurzu o další strategie. S kolegy na tom makáme. Kdepak jeden človíček, kdepak sám voják v boji. Portfolio traderů, portfolio strategií.
Těšte se, opční kurz bude opět výrazně rozšířen 😀

—————

PS: Jak obchoduji opce? Velmi jednoduše :)  Manuál zdarma si stáhněte zde:




Martin Kopáček manuál zdarma



Chcete umět naše postupy, chcete znát kompletní know-how? 
Vstupte našeho Online kurzu a budete to umět také: