Podnikání na Amazonu: Příležitost pro každého?

Možná také pozorujete ten obrovský zájem o podnikání na Amazonu.
Hodně reklam, hodně mailů na téma „Jak podnikat na Amazonu“.
Chodí mi dost dotazů, co si o tom myslím a jestli se dá opravdu vydělat peníze.

Výsledek obrázku pro amazon

Jak víte, mám svůj hlavní byznys (to je burza a obchodování opcí ) a dvě „srdcovky“ (silverum.czfinakademie.cz). Ale protože téma vydělávání na Amazonu je trendy, dal jsem si práci a zkusil zjistit, zda to je nebo není zajímavé. Koneckonců, času mám dost, strangle mi pěkně vydělávají a před FEDem do nových obchodů na burze nejdu.

Takže jsem projel několik webů, které se podnikání na Amazonu věnují.  Převážná většina těchto webů a mailových kampaní je od tzv. affiliate, čili partnerů, kteří za provize doporučují něčí nabídku. Čí je ta hlavní nabídka?

Většina webů směřuje na web megabyznys.cz, kde pánové Steiner a Furiš připravili sérii pěkně zpracovaných a podrobných videí k tomuto tématu. Pak bude následovat pro zájemce placený kurz. To je v pořádku, za know-how se platí.

Nejdřív ta pozitivní zjištění

Ano, byznys na Amazonu má velký potenciál. Je to obrovské tržiště, kde lze prodávat skoro cokoliv. Návody, jak si nechat vyrobit svůj vlastní výrobek v Číně a prodávat je na Amazonu, budou v pořádku. Určitě je v pořádku i další obsah, který Steiner s Furišem ukazují. Jsou to velmi detailní postupy, které jim určitě fungují.

A teď negativa: 

Podle mého názoru první předpokladem jsou zkušenosti z byznysu. Steiner i Furiš mají z byznysů velké zkušenosti, mají zažité myšlení a postupy, které většina lidí (kteří nikdy nepodnikali) prostě nemají. Mezi myšlením zaměstnance a podnikatele je obrovský rozdíl – to neberte jako klišé, ale jako obrovskou pravdu. Proto mnoho lidí při podnikání neuspěje, protože prostě nemají ten správný mindset.  Ani na Amazonu to není jiné…

Amazon bude nesmírně konkurenční. 

Začínat tedy s prvním podnikáním právě zde není moc šťastný nápad. Je to jako byste začínali s běháním a to tak, že byste nazuli tretry a postavili se na startovní bloky na olympiádě. Neuspějete, to je jasné. Takže startovat první byznys v tak konkurečním prostředí mi nepřijde příliš šťastné.

Tohle lidem uniká: v reálném byznysu se nedá replikovat bez ztráty ziskovosti. Představa, že si podle návodu necháte udělat zboží v Číně, je v pořádku. Ale tohle přesně podle návodu udělá dalších 500 lidí. Takže váš výrobek, třeba švihadlo, bude mít najednou 500 konkurenčních výrobků. Budete bojovat o místo na titulní stránce Amazonu (za to budete muset platit), budete bojovat snižováním ceny (a zisky půjdou dolů).

A na závěr: Jestli neovládáte perfektně angličtinu, bude se vám na anglofonním trhu moc těžce existovat… Představa, že zvládnete reklamní kampaně v Amazonu s anglinou ze základky, no posuďte to sami.

Takže jaký je můj názor na podnikání na Amazonu?

1) Podnikání na Amazonu bych určitě nedoporučil lidem, kteří s podnikáním začínají. I velmi ostřílení byznysmeni to nebudou mít snadné. Natož člověk, který k podnikání zatím ani nepřičichl.
2) Konkurence zde bude obrovská. Může se stát, že vaše zboží bude mít stovky konkurentů. Ve skladu na vaše zboží bude padat prach. Co dál?
3) Jít bez kvalitní angličtiny na anglofonní trh, to je jako vyrazit na Saharu bez vody.

Mám rád nekonkurenční prostředí. Nechci se zabývat zbožím nebo reklamou. Nechci řešit dodavatele nebo odběratele. Nechci se trápit s reklamacemi a vratkami zboží.
Už chápete, proč mám rád burzu? 

EDIT 16.9: Koukám, že u tématu Jak vydělat na Amazonu bude asi ještě „veselo“. !

EDIT 16.9: Tak teda BYLO VESELO!! Wow, tak to je nářez!

Ať se daří!

Martin

PS: Jestli hledáte stroj na prachy, tak se regněte sem a stáhněte si knihu Honzy Dvořáka (jestli ji tedy už nemáte). Za cca 3 dny si pak zkontrolujte mail, protože vám po 3 dnech dorazí mailem link na případovou studii, jak „s dvěma plechovkama“ lze dosáhnout výnosu 10.000%. Honzova parádní studie mně fakt dostala :)))

PS: Jak obchoduji opce? Velmi jednoduše :)  Manuál zdarma si stáhněte zde:



Martin Kopáček manuál zdarma