Pořádný rachot na trzích, medvědí rojení se potvrdilo

Opatrnosti není nikdy nazbyt. Zejména když obchodujete opce. Proč? Kreditní opční strategie jsou prima, protože dostáváte zaplaceno už při vstupu do obchodu. Ale mají negativní poměr zisku k případnému riziku. Proto je v obchodování opcí důležité příliš neriskovat a včas vystoupit. Varování „medvědího rojení“ se vyplatí naslouchat!
Propady na burze byly velké, burza dokonce byla dvakrát na čas zastavena.Strýc VIX v pondělí vystartoval dokonce nad hodnotu 50, což je – dámy prominou – docela mazec.
20150830 tyden velkych propadu VIX
Přidat popisek
VIX u hodnoty 50, to tu dlouho nebylo (zdroj: stockcharts.com)

Je to jako s pojišťovnou. Jak funguje pojišťovna? Vybíráte pojistné, kasírujete peníze, ale samozřejmě podstupujete riziko, že klientovi shoří dům. A musíte vyplatit pojistné. Opce jsou příjemnější v tom, že než budete platit pojistné, můžete pojistku včas „vykoupit“ zpět. Prostě obchod uzavřete. A co je důležité?
Důležité je, aby ztráta nebyla velká. Aby inkasované zisky v globálu převýšily občasné ztráty. Proto je dobré pečlivě vybírat obchody (nebudeme pojišťovat domy v čtvrti plné továren na výbušniny). Pak máme pravděpodobnost zisku na naší straně a občasná ztráta nás nevyvede z konceptu.
Mnoho „gurus“, kteří ukazovali „bezvadné opční obchody“ s pravidelným příjmem v řádu centů, skončilo…  (pokračování zde)

——————-

PS: Jak obchoduji opce? Velmi jednoduše :)  Manuál zdarma si stáhněte zde:
Martin Kopáček manuál zdarma