Trhy letí vzhůru: SPY, TNA a další

Trhy letí vzhůru, překonávají maxima.

Obavy z Rusko-ukrajinského konfliktu nejsou na pořadu dne, Janet Yellen trhy nezchladila ani lehkou připomínkou zvyšování sazeb.

Tomu odpovídá také pokles volatility, VIX koketuje s minimy.
Prémia pro výpis nic moc, takže spravujeme svoje aktuální obchody:

V pondělí jsem definitivně uzavřel obchod v EWZ, celkový součet 0.
Tím ukazuji, že není třeba panikařit – stačí z nepříjemně se vyvíjejícího obchodu vystoupit a počkat. A při zklidnění situace (trhy šly opět vzhůru) jsem znovu nastupoval (viz předchozí příspěvek), abych dostal zpět ztrátu z prvního výstupu.
Podařilo se, čistá nula, žádná ztráta.
¨

SPY v raketovém růstu?
To je už větší zábava:

SPY strategie short Strangle:
Call stranu jsem uzavřel ve čtvrtek 21.8. v situaci, kdy vypsaná call opce byla téměř ATM. Nešlo rozumně rolovat, protože volatilita je malá (viz výše) a prémium na call straně je bídné. Raději jsem tedy uzavřel vypsanou call opci.
Put stranu držím.
Pokud vše bude do expirace (nebo do situace, kdy bych vypsanou put opci koupil zpět za nula-nula-nic), ztráta z tohoto obchodu bude 1x prémium.

… a že si nechci nechat ztrátu líbit, hned jsem vypsal put opce v TNA s expirací na pátek. Jak to dopadlo? Pátek opět up up up, takže se put opce na TNA perfektně rozpadla a já dostal ztrátu ze SPY z trhu zpátky.
A že jsem byl v ráži, vypsal jsem těch putek na TNA trošku více. Takže je doma příjemný zisk, přátelé.

Opět poučení: Nepanikařit, uzavřít a hledat příležitost.

SPY strategie short Iron condor:
Call strana je je stavěná na dva body, přičemž vypsaná call opce je už ITM. Maximální ztráta tedy: 200 USD mínus inkasované prémium.

Nechtělo se mi ovšem zavírat, ten up trvá už hodně dlouho.
Takže jsem na to šel jinak: obrazně řečeno jsem povytáhl kalhoty na put straně. Absolventi mých konzultací vědí, co jsem udělal.
(Ano, roloval jsem vzhůru výpis put opce a inkasoval tak další prémium.)
Takže aktuální maximální ztráta, kdyby se obchod nepodařil: 200 USD – minus původní inkasované prémium za otevření Iron Condora – další inkasované prémium za povytažení kalhot – ještě další inkasované prémium za povytažení kalhot. (Ano, během týdne jsem přijal 2x další prémium z put strany, dvakrát jsem roloval výše.)
A to jsem pořád s výpisem put i call opcí stále ve stejném měsíci, roluji jen v vertikálně, nikoliv v čase.
Modří už vědí 🙂
RRR už je lepší než 1:1, čili od minule jsem zvýšil příjem z prémia a snížil tím na call straně případnou maximální ztrátu.
A není všem dnům konec 🙂 Expiraci mám až SEP26
Takže opět: nepanikařit, přemýšlet, využívat pohybů trhu.

Ve středu jsem uzavřel strategii Strangle na YHOO, se ziskem cca 30% z inkasovaného prémia. Prima!

Ve středu se mi automaticky uzavřela strategie nekrytého výpisu put opce na SPY, se ziskem 50% z inkasovaného prémia. Prima!

Ve středu jsem vypsal nekrytou put opci na TNA, kvůli inkasu prémia, s páteční expirací. V pátek exirovala bezcenná, zisk 100% inkasovaného prémia.
Prima! Prima!

Ve čtvrtek, kdy jsem uzavíral short strangle na SPY se ztrátou (viz výše), jsem vypsal put opce na TNA, abych dostal ztrátu ze SPY domů – a jak už jsem psal, v ráži jsem těch opcí napráskal do trhu vícero – s JEDINÝM DNEM – do expirace.
V pátek expirovaly bezcenné, zisk 100% inkasovaného prémia.
Prima! Prima! Prima!

V pátek bylo jasné, že mi bude odebrán TNA z vypsaných call opcí:
– jednu část call opcí jsem roloval do dalšího týdne na stejném ITM strike za parádní prémium.
– druhou část jsem nechal expirovat (čili mi bude odebrána část akcií TNA) a na stejném strike jsem vypsal put opce za parádní prémium.
– třetí část jsem rovněž nechal expirovat, jde o jiný strike. Postup ale stejný, vypsal jsem opět put opce na tomtéž strike (a jak koukám, bylo to rovněž parádní prémium).

Když půjde TNA dolů, budu opět přiřazen, nebo budu putky rolovat.
Když půjde TNA nahorů, budu rolovat callky i putky.
Korekce jednou přijde, počkám si.

Takže fajn týden, ne?

PS:
Díky za maily a telefonáty, nakapsovalo se nás tento týden hodně 🙂

Dobrá rada: Na výpisy si počkáme, volatilita nikde, prémia také. Hlavně strangle na SPY dávají nejlepší výsledky, když je na trhu vyšší volatilita. Totéž IC.
Sledujte VIX, a fundmenty, fundamenty, fundamenty!


Mohlo by vás zajímat – Manuál zdarma
Co obchoduji na burze